سعید آذری:

باید نكونام را سرمربی تیم ملی نماییم

باید نكونام را سرمربی تیم ملی نماییم به گزارش فیفا1 مدیرعامل سابق باشگاه ذوب آهن ضمن اشاره به مشكلات مدیریتی در فوتبال ایران و برشمردن علل این مشكلات، به تجربه كار با مربیان مختلف پرداخت و اظهار داشت: كاش امید نمازی را به ذوب آهن نیاورده بودم.



به گزارش فیفا1 به نقل از مهر، سعید آذری در مورد عدم پایبندی باشگاه ها به تعهداتشان در قبال مربیان داخلی و خارجی، اظهار داشت: وقتی در یك باشگاه تعهدی را امضا می كنید موظف به انجام آن هستید؛ فرقی هم نمی كند داخلی باشد یا خارجی یا سرمربی باشد و مربی بدنساز. باشگاه موظف است به تعهدش عمل كند.
پول كربكندی، ابراهیم زاده و مازیار را تا ریال آخر پرداخت كردیم
وی افزود: در اصفهان ضرب المثلی داریم كه می گوییم «اول چاه را بكن بعد منار را بدزد». اینكه مربی خارجی را استخدام می كنید كه قراردادش یك میلیون دلار است و امروز می شود ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اگر این را در بودجه ندیده باشید مشكل ساز می شود. در دوره مدیریت خودم در ذوب آهن دو، سه مربی ایرانی شكایت كردند و تا ریال آخرش را گرفتند و ما حقشان را دادیم. آقای كربكندی شكایت كرده بود و ما ۲۸۵ میلیون به وی دادیم. آقای ابراهیم زاده ۲۸۲ میلیون تومان گرفت. آقای اصغر مازیار هم پولش را گرفت. این حق و حقوق را باید داد.
بدهی های میلیاردی ذوب آهن را پرداخت كردم
مدیرعامل باشگاه فولاد در پاسخ به این سوال كه «چرا این شرایط پیش می آید و اغلب باشگاه ها هزینه ها را مدیریت نمی كنند؟» خاطرنشان كرد: من باشگاه سابقم ذوب آهن را مثال می زنم. وقتی به ذوب آهن آمدم باشگاه ۲۰ - ۳۰ میلیارد تومان بدهی داشت و بخش اعظمش برای فوتبال بود. بسكتبال ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و فوتبال ۱۶ میلیارد بدهی بود كه مدیریت شد. حركت در جهت بودجه سبب می شود شما به تعهدات خود عمل كنید. كارشناسان، مربیان و بازیكنان ایرانی كمتر به مجامع بین المللی رجوع می كنند. این اواخر یكسری بازیكنان به كنفدراسیون آسیا رجوع كردند. قاعدتا كارشناسان و مربیان و ورزشكاران خارجی سریع به فیفا رجوع می كنند و آنها هم با بررسی پرونده، سریع رای صادر می كنند. در بعضی مواقع جرایم دیركرد هم تعلق می گیرد. روی هم رفته عدم توجه به بودجه باشگاه سبب می شود آن باشگاه با مشكل مواجه شود.
فوتبال نباید در قالب بومی گرایی محدود شود
وی درباره اینكه عمده مشكل مدیران باشگاه ها در فوتبال ایران چیست و چرا باید سمت مربیان خارجی رفت؟ اظهار داشت: به خاطر عدم شناختی است كه از توانمندی داخلی مربیان خود داریم. الان نسل جدید مربیان و نسل پیش از آنها كه باتجربه تر شده اند، در فوتبال ایران هستند و توان اینكه فوتبال ما را اداره كنند، دارند. بسیاری از این مربیان قهرمانان سابق ملی بوده اند مثل جواد نكونام كه سابقه ۸ ساله در اسپانیا دارد. این بچه ها توانش را دارند. ولی اگر قرار بود فوتبال در قالب بومی گرایی محدود شود بسیاری از مربیان در دنیا جابجا نمی شدند. اگر احساس نیاز می نماییم و مربی می آوریم باید شرایط مالی خویش را بسنجیم. عدم شناخت از وضعیت مالی باشگاه و عدم شناخت از مسئولیت بعنوان مدیرعاملی این مسائل را پیش می آورد.

مدیریت باشگاهداری تخصص ویژه ای می خواهد
آذری تصریح كرد: مدیرعاملی در فوتبال شغل پرجاذبه ای است ولی اگر مسئولیت ها را ندانید و توانایی اش را هم نداشته باشید به مشكل می خورید. هركسی نمی تواند مدیرعامل باشد. بعد همیشه همدیگر را متهم می نماییم كه بدهی ها برای فلان مدیر است. یك نفر هم كه در مسند مدیریت باشگاه قرار می گیرد فكر می كند دو بانك باید پول در اختیارش قرار بدهد تا مدیریت كند. مثل مادرشوهری می ماند كه می گوید «همسایه ها یاری كنید تا من عروس داری كنم». نباید اینطور مدیریت كرد. مدیریت فوتبال با سایر حوزه ها خیلی فرق می كند. مدیریت باشگاهداری تخصص ویژه ای می خواهد.
موفقیت در فدراسیون ضامن موفقیت در باشگاه نیست
مدیرعامل باشگاه فولاد خاطرنشان كرد: امكان دارد یك نفر در چارچوب فدراسیون ورزشی سه دوره رئیس باشد و بتواند در رشته خودش پنج مدال هم به دست بیاورد ولی اگر همین آدم در باشگاه مدیر شود، امكان دارد تخصص نداشته باشد. مدیریت در باشگاه و سازمان های ورزشی با هم متفاوت است. این تضمینی نیست كه اگر رئیس فدراسیون خوبی باشید، رئیس باشگاه خوبی هم بشود. یك نفر كه رئیس تربیت بدنی یك شهرستان بوده و از آنجا اخراجش كرده اند را نمی توان مدیركل استان گذاشت. یكی از سخت ترین نوع مدیریت ها در ورزش، مدیریت باشگاهداری است.
چطور می توان تخصص مدیریت را گذراند
آذری در ادامه صحبت هایش با رادیو ورزش به نحوه حضورش در پست مدیریت ورزش اشاره نمود و اضافه كرد: من از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۷ وزنه برداری كردم و انواع و اقسام مدال ها را گرفتم. بعد در سطح استان و ملی مربیگری كردم. بعد یك مرد به من اعتماد كرد. مهندس مسعود ابكا مدیرعامل ذوب آهن شد و یك روز كنفرانسی را برگزار كرد و پالایشی را در مجموعه ذوب آهن انجام داد و تحصیلكرده های ذوب آهن را جدا كرد. پس از همایشی كه گذاشته بود، به من پیشنهاد كرد كه مدیرعامل ذوب آهن شوم و من گفتم كه می توانم. از سال ۱۳۷۵ كارمند ذوب آهن و متصدی اماكن ورزشی شدم. مدیون افرادی مثل شوقی و سلیمانی فرد بودم. به موازات آن درسم را خواندم و الان هم در حال گرفتن مدرك دكترا هستم. شاید این اتفاق برای هركسی رخ ندهد. از سال ۷۵ در باشگاه ذوب آهن كار كردم و با مبانی علمی و تجربی كار كردم و الان در خدمت فوتبال و ورزش ایران هستم.
همه خویش را صاحبنظر می دانند ولی حاضر نیستیم بلیت ۱۰ هزار تومانی بگیریم
مدیرعامل پیشین باشگاه ذوب آهن در پاسخ به سئوالی در خصوص تفاوت های فوتبال ایران و اروپا در نحوه باشگاهداری و مالكیت، اظهار داشت: در ایران فوتبال را هنوز بعنوان یك بازی نگاه می كنند ولی در اروپا فوتبال یك شغل و صنعت است كه در آن مشاغل گوناگونی وجود دارد و هركسی باتوجه به تخصصش از این صنعت استفاده می نماید. سهام هر باشگاه در بورس عرضه می شود. در ایران همه فكر می كنند در فوتبال تخصص كافی دارند؛ از نانوایی محل ما گرفته كه برایم قابل احترام هستند تا متخصصان عالی رتبه ورزش كشور كه همه خویش را صاحب نظر می دانند ولی حاضر نیستیم برای این فوتبال یك بلیت ۱۰ هزار تومانی بخریم و قبول نماییم فوتبال شغل این بچه ها است.
سازمان تربیت بدنی یك مدیر متخصص نداشته
آذری اضافه كرد: یك رئیس سازمان تربیت بدنی قبل و پس از انقلاب به من معرفی كنید كه تخصص و تحصیلاتش مدیریت عالی ورزش بوده است. وقتی ورزش ما از ۱۰۰ سال پیش اینطور اداره شده آیا انتظار دارید آدم های متخصص در فوتبال و باشگاه ها پست بگیرند؟

شما را از باشگاهداری خصوصی سیر می كنند
وی خاطرنشان كرد: در ایران اگر باشگاه خصوصی هم داشته باشید آنقدر در آن دخالت می شود كه شما را از باشگاهداری سیر می كنند. هر روز از هر جناح به شما فشار می آورند تا امتیاز بگیرند. برای همین باشگاه های خصوصی شكل نمی گیرند. آدم هایی كه سرمایه گذاری می كنند پس از یك مدت محو می شوند. این افراد با دو تفكر به فوتبال می آیند؛ یا فكر می كنند فوتبال عروسك دست ساز است كه چون پول دارند می توانند در آن هر طور بخواهند رفتار كنند. یا عده ای هم عاشق فوتبال هستند امثال آقای زنوزی و علی شفیع زاده. اینها فوتبال را دوست دارند و دو سه هدف دارند. یكسری می خواهند معروف شوند. یكسری می خواهند به فوتبال كمك كنند. یكسری می خواهند از فواید فوتبال در سایر زمینه ها استفاده كنند كه این حق را هم دارند چون فوتبال ما بعنوان بیزینس استفاده نمی گردد. همین این افراد هم پس از یك مدت سرخورده می شوند یا آنقدر از آنها امتیاز می گیرند كه عطای كار را به لقایش می بخشند.
كاش نمازی را نیاورده بودم؛ به او ظلم شد
به گزارش فیفا1 به نقل از مهر، مدیرعامل باشگاه فولاد در ادامه صحبت هایش به تجربه كار با مربیان داخلی و خارجی پرداخت و اظهار داشت: افتخار می كنم از تمام مربیانی كه با آنها كار كردم، چیز یاد گرفتم. حتی امید نمازی عزیزم (سرمربی سابق ذوب آهن) در مقطعی به او ظلم شد. او مربی توانمندی بود و می توانست بیشتر از این به فوتبال ما كمك نماید ولی متاسفانه یك عده شیطنت كردند. كاش امید را -به فوتبال ایران- نیاورده بودم. نمازی آدم توانمندی بود و چیزهای زیادی از او یاد گرفتم. به تمام مربیانی كه با آنها كار كردم احترام می گذارم و امیدوارم تمام آنها موفق باشند.
باید نكونام را سرمربی تیم ملی كنیم
آذری درباره كار با جواد نكونام در باشگاه فولاد خاطرنشان كرد: همه سابقه جواد نكونام را می دانید. او می تواند به فوتبال ما خیلی كمك نماید. باید برنامه ای داشته باشیم تا این بچه را تبدیل به سرمربی تیم ملی كشورمان نماییم. مگر مربیان سایر كشورها از كجا آمدند؟
جورجوویچ ۱۰ سال موفقیت ذوب آهن را تضمین كرد
وی خاطرنشان كرد: در طول دوران مدیریتم با چند مربی خارجی كار كردم همچون جورجوویچ كه تمام موفقیت های یك دهه پس از وی در ذوب آهن متعلق به این مربی بود. این مربی شاید در فیلد مربیگری فوتبال حرفه ای ما كه آن موقع رانت های خاصی داشت موفق نشد ولی توانست ۱۰ سال موفقیت ذوب آهن را تضمین كند. با آقای بوناچیچ هم كار كردم. او انتخاب من نبود ولی باتوجه به تصمیمات هیات مدیره از ذوب آهن رفت.
نباید با دو، سه باخت مربی را عوض كرد
مدیرعامل باشگاه فولاد در انتها اظهار داشت: هیچكدام از مربیانی كه زمان من حضور داشتند، حتی یك ریال هم طلب نداشتند. امیدوارم فوتبالمان به سمتی برود كه از دست پروده های خودمان استفاده نماییم ولی فوتبال ورزشی است كه مرزبندی ندارد. اگر از خدمات مربی خارجی استفاده نكنیم باید سیستم آموزشی ویژه داشته باشیم تا استعدادهایی كه می توانند مربیگری كنند را آموزش بدهیم و نهایتا از آنها حمایت نماییم تا تبدیل به مربیان بزرگ شوند. با دو، سه باخت فضا را عوض نكنیم و این بچه ها را از فیلد مربیگری كنار نگذاریم.

1398/08/18
18:05:56
5.0 / 5
4335
تگهای خبر: بازی , بازیكن , باشگاه , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
fifa1.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیفا1 محفوظ است

فیفا1

فوتبال ایران و جهان